Laatste training 270km | Madelief ophalen

Zondag 22 mei fietsen wij van Groenlo naar Het Prinses Maxima Centrum om Madelief op te halen en weer terug naar Groenlo. De laatste trainingsrit van 270km.

Lees hier waarom we deze trainingsrit fietsen en bekijk hier het verhaal waarom we de tocht naar De Noordkaap fietsen.

Bekijk hieronder de video en de blog (abonneer je op YouTube, volg ons op Instagram en doneer via Het Maxima Centrum).

Nog 1 gezamenlijke laatste lange fietstocht voordat we het grote avontuur aangaan. In meerdere opzichten zou dit een speciale worden.

Vooral omdat we naar het Prinses Máxima Centrum fietsen. Kennismaken met de mensen die daar zo'n fantastisch werk doen. En bovendien hebben we Madelief opgehaald. Een symbolische actie waarbij we willen aangeven dat we het alle kinderen wensen om het Maxima centrum gezond te verlaten.

Bijzonder was het ook omdat we een aantal gastrenners hadden om ons te steunen. Sommige fietsten de hele tocht van zo'n 275 km mee. Anderen haakten ergens onderweg aan.

De route richting Utrecht was mooi, maar stukken waren niet erg geschikt om met zo'n grote groep te rijden. Maar dat hoeven we ook niet te verwachten bij de tocht naar de Noordkaap. Dus aanpassen en doorgaan.

Van Groenlo via de Arnhemse Rijnkade naar Wolfheze waar onze eerste pauzeplek is. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de begeleiding voor ons is. Een aantal enthousiastelingen die ontzettend veel voor ons regelen. Zoals de geheel verzorgde pauzeplekken. Daarna naar Amerongen. Daar de dijk op en die helemaal volgen tot aan Houten. Dan binnendoor naar het Utrecht Science Park waar ook het Máxima Centrum is.

Bij aankomst wachtten medewerkers van het Centrum en eigen vrienden en familieleden ons op. Een bijzonder onthaal. Bij wijze van uitzondering mochten we naar binnen om daar een groepsfoto te maken bij het schilderij van Máxima waar ons wielertenue op is gebaseerd.

Binnen werden mooie woorden gesproken en ook hebben we daar nog een geschenk mogen overhandigen: met medewerking van FC Twente flink wat kaarten om kinderen met hun ouders te laten genieten van een voetbalwedstrijd.

Het doel van deze dag was dus ook om Madelief op te halen. Vanaf het Máxima Centrum fietste zij met ons mee naar huis. Geweldig voor haar en haar familie dat ze dit kan doen. En zoals gezegd, dat wensen wij veel meer kinderen toe.

De terugweg verliep voorspoedig totdat we plotseling werden opgeschrikt door een valpartij. Hiervan hebben we (uiteraard) bewust geen foto's of beelden geplaatst. Maar het ging mis toen we op een fietspad een mevrouw op een racefiets inhaalden. Twee renners kwamen met het stuur in elkaar. Drie renners op de grond, waaronder Madelief. Ze kon niet meer opstappen, maar gelukkig stond ze ons bij de finish weer op te wachten.

Via een mooie pauzeplek in Hoenderloo naar Eerbeek. Daar hebben we nog een party gecrasht en toen rustig naar huis gefietst waar weer wat familie en vrienden op ons stonden te wachten.

We denken er klaar voor te zijn! De renners zijn fit, de begeleiders zijn ook goed in conditie en alle technische dingen werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote koelkast in onze aanhanger die medewerkers van Pfeifer Heavy Machinery verbonden hebben met accu's. Of van de camera, inclusief accu's en data-kaarten, op de auto voor de livestream van onze tocht. De kleding die bedrukt is, de aanhangwagen van stickers voorzien, alle online content die gemaakt wordt. Achter de schermen is ontzettend hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen.